Welkom bij ons huis en de omgeving

Op deze blog zie je foto's van ons huis en van onze woonomgeving. Je zult hier veel foto's van vogels vinden.

maandag 2 mei 2011

De haas en de schildpad
We zijn bij ons thuis de voorwaarden aan het creëren om deze fabel op te kunnen voeren. Maar voor ons  is  het  gewoon een reality soap.

De haasjes zijn nu na anderhalve week eindelijk goed aan het groeien. De eerste dagen wilden ze nauwelijks drinken en kregen we er per voeding nauwelijks 2 ml catmilk in. Nu drinken ze per voeding 7 ml.  Na een dag of  3 drie kregen ze door dat het belangrijk was uit de fles te drinken. 

Het kost veel tijd, en hoe groter ze worden, hoe meer ze zich verzetten, je moet ze heel goed vasthouden. 


Vandaag zijn de haasjes voor het eerst naar buiten geweest. Het was ook een mooie lentedag. Ze hebben de hele middag buiten gestaan en hebben het hok verkend. 

2 van de eieren

In onze vijver hebben wij 2 roodwangschildpadden, die nu  zich nu weer iedere dag laten zien. 's Winters houden ze winterslaap en zitten ze in de diepste put van onze vijver. 
Wij waren zeer verbaasd dat wij in deze kuil schildpadeieren zagen liggen. 
Er moet bekeken worden of ze bevrucht zijn. We hebben al een zandbed gemaakt als kraamkamer. 
Vanochtend hebben we de haasjes de vrijheid gegeven. We hebben ze los gelaten in het bos, en hebben er een afscheidsritueel van gemaakt. 
Hier gaan de haasjes van de buitenren in de doos, er gaat wat stro mee.
De doos gaat in de auto en Alysa houdt de deksel dicht om te voorkomen dat ze er uitspringen.Een laatste keer vastpakken en afscheid nemen en dan laten we ze los. Ze verdwijnen meteen in het bos, en hebben elkaar al snel weer gevonden. Hopenlijk gaat het goed met ze. We hebben ze niet te dicht bij huis uitgelaten omdat we een nest steenuilen rond het huis hebben, en we willen ze niet meteen voer voor de roofvogels laten zijn.Het was heel bijzonder om  4 weken voor ze te zorgen. 


1 opmerking:

  1. Leuke kinderboerderij hihi! Wat bijzonder de eieren...
    lieve groet, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen