Welkom bij ons huis en de omgeving

Op deze blog zie je foto's van ons huis en van onze woonomgeving. Je zult hier veel foto's van vogels vinden.

maandag 19 maart 2012

gemaakt op 6 februari 2012

Regelmatig lees je op andere sites, zoals deze en deze over vogels. Wij zijn hier thuis ook echte vogelgekken. Zitten met ons 2-en voor het raam naar de vogels te kijken, die op de voedertafel komen. Nu het zo koud is, hebben we de luiken voor de ramen, maar van het grote raam blijft 1 luik overdag open, zodat we de vogels nog zien.
We hebben veel en veel verschillende vogels in onze tuin. Nu het koud is, is het er erg druk. Ze vertellen elkaar gewoon dat er bij ons gegeten kan worden


Mussen, gewone en ringmussen. Vinken, roodborstjes, groenlingen. Koolmezen en de pimpelmees. Merels en een groepje lijsters. Een winterkoninkje en een geelgors.
Iets verderop in onze tuin zitten de kramsvogels, en de  Vlaamse gaaien  Af en toe vliegt de specht (grote bonte of de groene specht) even langs om wat noten op te halen. Als het erg koud is, komt een Sperwer even kijken of hij een vogeltje kan vangen.

In onze stal zit een uilenkast en daarin zit een steenuiltje, we hopen dat er weer een paartje inzit, zodat we in mei weer jonge uiltjes hebben. Twee zomers geleden is deze foto gemaakt.
1 opmerking:

  1. Wat leuk om bij jou nu even het vogel leven te komen bekijken, enig
    Ik hoop dat de uil terug blijft komen voor jullie, want hier met de invasie van de uilen, hopen we dus op veel jonkies.
    Groetjes Joke en een fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen