Welkom bij ons huis en de omgeving

Op deze blog zie je foto's van ons huis en van onze woonomgeving. Je zult hier veel foto's van vogels vinden.

zaterdag 1 januari 2011

ligging van het huisZoals je hier kunt zien  wonen wij erg landelijk. Ik wil je een indruk geven hoe ons huis ligt en hoe het er van bovenaf uitziet. We hebben een grote tuin en een kleine wei voor onze 3 schapen. Helemaal bovenaan op de foto zie je een deel van een lange oprijlaan met eiken naar het huis.

We wonen een eindje van de weg af. Rondom ons huis zijn er weilanden, waar 's zomers soms koeien lopen maar ook soms mais verbouwd wordt.
Het achterhoekse landschap kenmerkt zich door houtwallen. Je ziet dan ook heel regelmatig een rij bomen, een slootje. Je kunt nooit ver kijken. Het uitzicht is wel heel afwisselend.

In de bebouwing vinden veel dieren een goed huis. Reeen lopen rustig van het ene bosje naar het andere bosje, en staan soms op enkele meters van ons huis rustig te grazen.
Er is een vos in de buurt, die heb ik zelf 1 keer overdag gezien, lopend over  het maisland achter ons huis.

Er zijn heel veel hazen, konijnen, fazanten te zien. Maar ook heel veel vogels.
We hebben een muizenburcht gebouwd om roofvogels te trekken (en daarmee ook de vos). Rond ons huis zijn er steenuiltjes (we hebben een uilenkast) 2 buizerds (waarvan 1 een witte buizerd is) en regelmatig zien we een sperwer, die bij de voederplaats van de vogels wil komen "eten".

Op het erf zien we: mezen: koolmezen, pimpelmezen, staartmezen. in grote getale en we stikken van de ringmussen. Daarnaast veel vinken. Een enkele heggenmus, een paar groenlingen, de geelgors, 4 keepjes. 3 roodborstjes. Af en toe zien we een winterkoninkje.
In de zomer hebben we de zwaluwen
We hebben ook 3 grote bonte spechten, een stuk of 10 merels, een groepje lijsters, iets verder van het huis een grote groep kramsvogels .  In de eikenlaan naar het  huis woont nog de groene specht. In onze 2 vijvers  komt regelmatige de blauwe reiger kijken, maar de schildpadden, vissen en kikkers zitten onder een net.
Iets verder van het huis op het weiland zien we vlaamse gaaien, kraaien, en veel  houtduiven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten