Welkom bij ons huis en de omgeving

Op deze blog zie je foto's van ons huis en van onze woonomgeving. Je zult hier veel foto's van vogels vinden.

zondag 26 februari 2012

kwakkelwinter

Schreef ik in januari over deze kwakkelwinter, en zie opeens was het helder vriezend weer met een prachtig zonnetje. Blue Monday; nog nooit van gehoord.
Blue Monday is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De vader van 'blauwe maandag' is de in depressies gespecialiseerde Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit bleek dat de derde maandag in januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.
Al met al ben ik 3 uur buiten geweest en heb ik gewandeld met mijn hondje en mijn fototoestel. De hond vond het niet altijd leuk als ik stil bleef staan. Maya wilde aandacht en heeft toen maar de bal kwijt gemaakt (de tweede deze week). Maar ja ik lette ook niet op. Wat foto's uit onze tuin




De foto's die in mijn blogtitel staan zijn de foto's van deze mooie dag. Gisteren had ik daar net een collage neergezet van foto's van zondag. Vol plannen was ik vrijdagochtend. Er zou veel sneeuw vallen, dat betekent wandelen in de sneeuw en mooie foto's maken en het betekent voor mij sneeuwverven.......






En toen sneeuwde het in Nederland maar niet in de Achterhoek 



Maar kijk, dit is alle sneeuw bij ons in het oosten van het land. Rechts een foto van mijn tuin. Hier kun je geen sneeuw opscheppen om in een emmertje te doen.
Dus sneeuwverven zit er deze ronde voor mij niet in OF zou er nog sneeuw komen ?

vennetje bij spoorlijn

Vanochtend toen de zon er iets doorkwam, om half 10 heb ik heerlijk met Maya, onze hond, gelopen. en de volgende foto's gemaakt.

We lopen meestal een zelfde rondje, soms draaien we het om.
Langs de sloot, naar de spoorwegovergang, waar dit vennetje ligt, waar Maya zomers graag zwemt, en alle stokken uit het water haalt. Nu is het water bevroren. De takken van de boom zitten vast in het water.
donkere bomen bos


Langs de spoorlijn( daar loopt een wandel- en fietspad) naar het bos, door het donkere bomenbos, weer langs een weiland , over de sloot springen en over het maisland naar huis.

langs het weiland naar  het maisland 









Ik klim vaak over het prikkeldraad. Je moet me zien lopen. Dikke sokken in moonboots, muts tot diep over m'n oren, handschoenen, oude trainingsbroek en oud ski-jack. Regelmatig blijf ik in het prikkeldraad zitten , maar dat is niet erg met mijn wandeluitrusting.  Oh ja vergeet ik nog te vertellen dat ik ook een werpstok met bal  met me heb, zodat mijn hondje zich warm kan lopen. Jeetjes die heeft een energie !!!!
Als ik thuis ben, gloei ik aan alle kanten, zelf mijn koude tenen zijn dan warm.....




dinsdag 21 februari 2012

Een ochtendwandeling

Vanochtend gewandeld. Het was koud, het was bij ons precies 0 graden geweest, dus het had niet gevroren. De zon kwam door en dan ziet het landschap er meteen anders uit.

Ik mis het dat er geen echte winterfoto's te maken zijn, en dan bedoel ik sneeuw en bomen vol met rijp.

Daarom vandaag geprobeerd deze winterochtend vast te leggen. Want dit is vermoedelijk de winter waar we het mee moeten doen.

Mijn wandellaantje heeft enkele knotwilgen, en in een van die wilgen zag ik dit.














Onderweg zag ik de eerste katjes hangen, meestal zie je die pas  in februari.




Zoals iedere zondagochten kom ik renners, mountainbikers, stokprikkers en wandelaars met honden tegen. Het bos wordt druk gebruikt voor recreatie.

Enkele overzichten/ doorkijkjes